Održana sedma sjednica OV Prozor: Općina pomaže stambeno zbrinjavanje mladih - Lug-Prozor.info | Prozorski internet Portal | Internet portal Prozor/Rame

Održana sedma sjednica OV Prozor: Općina pomaže stambeno zbrinjavanje mladih

Share This

FOTO: RADIO RAMA

Općinsko vijeće Prozor održalo je danas sedmu sjednicu sa početkom u 10 sati.


Na dnevnom redu sjednice, se između ostalog, razmatrao i Prijedlog Odluke o subvencioniranju rješavanja pitanja mladih u općini Prozor - Rama.

 Isti je i usvojen, te je od danas u Općini Prozor  na snazi Odluka o subvencioniranju rješavanja stambenog pitanja mladih.

 

Pravo na subvencioniranje imaju mladi bračni parovi, koji u trenutku podnošenja prijave nisu stariji od 40 godina, imaju prebivalište i žive na području općine Prozor Rama tokom posljednje 3 godine, a koji rješavaju prvu stambenu nekretninu kupnjom  stana/ kuće, gradnjom ili dovršetkom gradnje kuće.


Ovom Odlukom definirano je  subvencioniranje ulaganja u iznosu od najviše 10.000,00 KM po korisniku u slučaju kupnje stana ili kuće , gradnje ili dovršetka gradnje.


Pored ove odluke, na današnjoj sjednici Općinskog vijeća usvojeni su i izvještaji o radu i finansijskom poslovanju za 2020 godinu. 


Izvještaje su prikazali JU "Centar za socijalni rad", JU "KŠC Prozor Rama", „Narodna knjižnica Rama“, JU Dječji vrtić „Ciciban“. JU Centar za prevenciju, rehabilitaciju i edukaciju općine Prozor – Rama.


K znanju su primljene i sljedeće informacije:

-Informacija o stanju poljoprivrede i provedenim podsticajnim mjerama na prostoru općine Prozor – Rama;

-informacija o stanju u oblasti socijalne zaštite građana za 2020. godinu,

-Informacija o izvršenom deminiranju, trajnom obilježavanju minskih polja i uklanjanju NUS-a u 2020.godini na području općine Prozor,

- Informacija o organizovanosti i provođenju zaštite od požara na prostoru općine Prozor – Rama.

Nema komentara:

Objavi komentar