Ministar Suad Balić posjetio OO SDA Prozor i Općinu Prozor, Odjeljene suda uskoro u našem gradu - Lug-Prozor.info | Prozorski internet Portal | Internet portal Prozor/Rame

Ministar Suad Balić posjetio OO SDA Prozor i Općinu Prozor, Odjeljene suda uskoro u našem gradu

Share This

 


Ministar pravosuđa, uprave i lokalne samouprave u Vladi HNK-a, Suad Balić posjetio je danas Općinsku organizaciju SDA Prozor, a nakon toga održan je i radni sastanak sa načelnikom općine Prozor dr. Jozo Ivančevićem.


Na  radnom sastanku u Općini su, pored ministra Suada Balića, prisustvovali i predsjednik OO SDA Prozor i zastupnik u skupštini HNK Elvedin Grcić, predsjedavajući Općinskog vijeća Prozor Ibro Plecić, Načelnik općine Prozor-Rama dr. Jozo Ivančević.


Općinski sud Konjic uskoro će otvoriti Odjeljenje suda u našoj općini, što će predstavljati veliko olakšanje za građane općine Prozor-Rama, jer Općinski sud u Prozoru nije radio od 2003. godine.


Određen je i način finansiranja Odjeljenja suda koji će u našoj općini djelovati u punom radnom vremenu.


Također, određenu su i Općinske prostorije koje će se urediti i staviti na raspolaganje sudu.


Ministar Balić je, između ostalog, istakao:


 “Na današnjem smo sastanku dogovorili završne aktivnosti, u proteklom smo periodu završili konkursne procedure za prijem zaposlenika u novom Odjeljenju suda u Prozoru. Ispred Ministarstva ćemo u budućnosti pribaviti određeni inventar za urede. Općina Prozor-Rama je dakle, pribavila prostor, a mi ćemo preuzeti njegovo opremanje. O potrebnim sredstvima ne možemo još govoriti, jer nas očekuje napraviti određene specifikacije, pa ćemo znati o kojem se iznosu radi. Kada je u pitanju Ministarstvo pravosuđa, stojimo na raspolaganju općini Prozor-Rama, načelniku i njenim stanovnicima.


Načelnik Ivančević je istakao  da će Općina Prozor-Rama uložiti polovinu potrebnih sredstava, a polovinu Ministarstvo pravosuđa.


 Za rekonstrukciju prostorija, njihovo uređenje i tehničko opremanje su odabrane prostorije u Vatrogasnom domu, piše portal Lug-Prozor.info.


Nema komentara:

Objavi komentar