(FOTO) Zimska idila: Prozor-Rama u snijegu, očekuje se da će padati i u narednim danima - Lug-Prozor.info | Prozorski internet Portal | Internet portal Prozor/Rame

(FOTO) Zimska idila: Prozor-Rama u snijegu, očekuje se da će padati i u narednim danima

Share This

 

FOTO: hercegovina.info

Dok je u većini hercegovačkih općina oblačno vrijeme s kišom, u Prozor-Rami vlada prava zimska idila. 

Snijeg je objelio gotovo čitavu općinu, a isto je i na prevoju Makljen gdje snijega ima i više nego dovoljno. Ceste su dobro očišćene i prohodne.

FOTO: hercegovina.info

I u narednim danima možemo očekivati snijeg

FOTO: hercegovina.info


U subotu, 09.01.2021., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Nove padavine od večernjih sati i tokom noći na nedjelju. U većem dijelu zemlje će padati snijeg, na jugu kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0°C, a na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 4°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C.


U nedjelju, 10.01.2021., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje će padati snijeg, na jugu kiša. Prognozira se 10 do 20 centimetara novog snijega. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U poslijepodnevnim i večernjim satima jaki udari vjetra su mogući na jugu i istoku Hercegovine. Temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje od 4 do 9°C.


U ponedjeljak, 11.01.2021., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje će padati snijeg, na jugu kiša. Prognozira se 5 do 10 centimetara novog snijega. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje od 4 do 9°C.

Nema komentara:

Objavi komentar