ODLUKA O DODJELI SREDSTAVA ZA OLAKŠICE KOD PLAĆANJA NAKNADA U OBRAZOVNIM USTANOVAMA DJECI BORACA ZA AKADEMSKU 2020/2021 GODINU - Lug-Prozor.info | Prozorski internet Portal | Internet portal Prozor/Rame

ODLUKA O DODJELI SREDSTAVA ZA OLAKŠICE KOD PLAĆANJA NAKNADA U OBRAZOVNIM USTANOVAMA DJECI BORACA ZA AKADEMSKU 2020/2021 GODINU

Share This

Ministarstvo za pitanja boraca HNK već drugu godinu zaredom  osiguralo je sredstva za subvencioniranje upisa na visokoškolske ustanove djeci branilaca.

Riječ je o studentima djeci boraca iz proteklog rata koji su izvršili redovni  upis u akademsku 2020/2021 i to na javnim visokoškolskim ustanovama u Hercegovačko-neretvanskom kantonu .


Za ovu namjenu u tekućoj godini Ministarstvo je osiguralo novčana sredstva u iznosu od 257.650,00 KM  a temeljem odluke o dodjeli sredstava za 1196 studenata preddiplomskih i dodiplomskih studija biti će izvršena uplata pripadajućih novčanih sredstava  u svrhu subvencioniranja upisa.


Sukladno epidemiološkim mjerama za sprječavanja širenja bolesti korona virusa (COVID-19) a s ciljem izbjegavanja masovnijih dolazaka u prostorije Ministarstva spisak podnosilaca zahtjeva koji ispunjavaju uvjete dostupan je u privitku.


1.Djeca poginulih branilaca, djeca ratnih vojnih invalida i djeca nosilaca ratnih odlikovanja


2. Djeca demobilisanih boraca


3. Spisak- Odluka Vlade HNK

Nema komentara:

Objavi komentar