OPĆINA PROZOR POTPISALA MEMORANDUM O RAZUMIJEVANJU IZMEĐU 15 BH. OPĆINA - Lug-Prozor.info | Prozorski internet Portal | Internet portal Prozor/Rame

OPĆINA PROZOR POTPISALA MEMORANDUM O RAZUMIJEVANJU IZMEĐU 15 BH. OPĆINA

Share This

 Potpisivanje Memoranduma o razumijevanju (MOR) između Ureda za koordinaciju projekata (PCU) i općina u Klasteru upriličeno je danas 27.10. 2021. godine u 11:00 sati u prostorijama Franšiznog centra u Vitezu. 


Memorandum je u ime Općine Prozor-Rama potpisao dr. Jozo Ivančević, načelnik općine.


BiH je s Međunarodnim fondom za poljoprivredni razvoj (IFAD) zaključila Kreditni sporazum za financiranje podobnih troškova po Projektu razvoja ruralnih poduzeća i poljoprivrede (Rural Enterprises and Agricultural Development Project (READP).


Projekt je dana 18. oktobra 2021. godine (ponedjeljak) prezentiran zainteresiranim sudionicima s području Klastera (Općine: Jablanica, Konjic, Prozor-Rama, G. Vakuf/Uskoplje, Bugojno, Donji Vakuf, Jajce, Dobretići, Travnik, Novi Travnik, Vitez, Busovača, Kiseljak, Kreševo i Fojnica) u hotelu “Sunce” u Travniku (VIašić).


Memorandum je osnova za uspostavljanje suradnje između PCU i općina na jačanju Platforme sudionika u Klasteru, kojim se definiraju obaveze i odgovornosti potpisnika Memoranduma za aktivnosti pružanja podrške daljem razvoju Klastera i jačanju tržišne pozicije siromašnih poljoprivrednika u odabranim profitabilnim lancima vrijednosti, kao i za stvaranje povoljnog ambijenta za jačanje konkurentnosti Klastera po svim aspektima tržišnog djelovanja.


Memorandum će potpisati sljedeće općine:

Općina Jablanica, n/r načelnik općine

Općina Prozor-Rama, n/r načelnik općine

Općina Bugojno, n/r načelnik općine

Općina Jajce, n/r načelnik općine

Općina Travnik, n/r načelnik općine

Općina Vitez, n/r načelnik općine

Općina Kiseliak, n/r načelnik općine

Općina Fojnica, n/r načelnik općine

Općina Konjic, n/r načelnik općine

Općina G. Vakuf/Uskoplje, n/r načelnik općine

Općina Donji Vakuf, n/r načelnik općine

Općina Dobretići, n/r načelnik općine

Općina Novi Travnik, n/r načelnik općine

Općina Busovača, n/r načelnik općine

Općina Kreševo, n/r načelnik općine

Nema komentara:

Objavi komentar