Objavljena vremenska prognoza za naredne dvije sedmice: Čeka nas kišni period - Lug-Prozor.info | Prozorski internet Portal | Internet portal Prozor/Rame

Objavljena vremenska prognoza za naredne dvije sedmice: Čeka nas kišni period

Share This

 Federalni hidrometeorološki zavod objavio je srednjeročnu vremensku prognozu za naredne dvije sedmice. Kako se vidi, čeka nas kišan i nešto hladniji period.


U utorak će u većem dijelu Bosne i Hercegovine biti sunčano i nadprosječno toplo, uz nešto više oblaka nego proteklih dana. Predkraj dana na zapadu i jugu zemlje moguća je lokalno i obilnija kiša kao uvod u kišu koja će se u našoj zemlji zadržati najmanje do početka sljedeće sedmice.


Mjestimično će biti i izraženijih pljuskova s grmljavinom. Uz kišu uslijedit će i izraženiji pad temperature zraka tako da će nam trebati toplija odjeća i obuća.


Minimalne jutarnje temperature zraka tokom većeg dijela sedmice varirat će od 8 do 13 u Bosni, na jugu zemlje do 16 celzijusa. Najviše dnevne temperature između 11 i 15, u Hercegovini do 18 stepeni.


Oblačno i nestabilno vrijeme s kišom i pljuskovima prema trenutnim raspoloživim prognoznim materijalima moguće je i tokom većeg dijela naredne sedmice (od 11. oktobra).


Prestanak padavina prognozira se za dane vikenda (16. i 17. oktobar). Temperature bez značajnijih promjena u odnosu na ovu sedmicu.


Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od 6 i 12 u Bosni, do 14 celzija u Hercegovini. Maksimalne temperature varirat će između 9 i 15 u Bosni, na jugu Hercegovine do 17 celzija.


KLIX

Nema komentara:

Objavi komentar