Nagradni Fotokonkurs za srednjoškolce i studente pod temom “Tradicija moga kraja“ - Lug-Prozor.info | Prozorski internet Portal | Internet portal Prozor/Rame

Nagradni Fotokonkurs za srednjoškolce i studente pod temom “Tradicija moga kraja“

Share This
Asocijacija studenata Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta treću godinu za redom raspisuje fotokonkurs, namijenjen srednjoškolcima i studentima iz cijele Bosne i Hercegovine.


U vremenu demografskih promjena i migracija stanovništva u urbane sredine naša sela ostaju prazna, a tradicija i običaji se zaboravljaju. Upravo su mladi ljudi najviše pogođeni tom pojavom, a kulturna baština, običaji i tradicija se čuvaju upravo prenošenjem na mlađe generacije. Zbog svega navedenog tema ovogodišnjeg fotokonkursa upravo u fokusu ima tradiciju Bosne i Hercegovine i svih naroda koji u njoj žive. Posebno nam je značajan život na selu, aktivnosti, predmeti i alati kao i običaji kojima je obilježen jedan uobičajen dan seoskog stanovništva.


Potaknuti navedenim, studenti Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta u Sarajevu raspisuju fotokonkurs pod temom “Tradicija moga kraja“, čije značenje može biti pretočeno u fotografske amaterske prikaze, prilikom čega srednjoškolci i studenti imaju mogućnost ispoljavanja vlastitih kreativnih prikaza narodnih običaja i tradicije. Naravno, kreativnost smo spremni i nagraditi, pa smo za autore najboljih fotografija pripremili i prigodne nagrade- ističu iz Asocijacije.

Vizual i kompletan tekst konkursa dostupan je na facebook stranici:
Nema komentara:

Objavi komentar