Zmajevi večeras u Finskoj s novim selektorom počinju kvalifikacije za SP - Lug-Prozor.info | Prozorski internet Portal | Internet portal Prozor/Rame

Zmajevi večeras u Finskoj s novim selektorom počinju kvalifikacije za SP

Share This


Fudbalska reprezetacija BiH večeras od 20:45 na Olimpijskom stadionu u Helsinkiju igra prvi meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv selekcije Finske, a na klupi Zmajeva debitovat će i novi selektor Ivaylo Petev.


Finska je trenutno rangirana kao 55. selekcija svijeta i vrijednost njihove reprezentacije je skromnih 29,50 miliona eura. Protiv Finaca imamo pozitivan učinak u dosadašnje tri utakmice. Pobijedili smo dva puta, a poraženi smo jednom.


Nakon utakmice s Finskom u srijedu Zmajevima slijedi prijateljski meč s Kostarikom 27. marta u Zenici te još jedan kvalifikacijski susret s Francuskom 31. marta u Sarajevu.


Na Svjetsko prvenstvo će se plasirati samo pobjednici grupa, dok će drugoplasirane ekipe zajedno s dvije najbolje ekipe iz Lige nacija koje se nisu plasirale igrati baraž. Na kraju baraža dobit ćemo još tri selekcije koje će s preostalih 10 pobjednika grupa činiti 13 reprezentacija iz Evrope na Svjetskom prvenstvu.

Nema komentara:

Objavi komentar