Čekaju li i HNK pooštrene mjere? Broj zaraženih raste, iz Kriznog štaba pozivaju na poštivanje mjera - Lug-Prozor.info | Prozorski internet Portal | Internet portal Prozor/Rame

Čekaju li i HNK pooštrene mjere? Broj zaraženih raste, iz Kriznog štaba pozivaju na poštivanje mjera

Share This

 

Krizni  štab Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona održao je redovnu sjednicu na kojoj je sagledana trenutna epidemiološka situacija u Kantonu.


Prema izvještaju kantonalnog Zavoda za javno zdravstvo u ovoj godini zabilježen je pad novooboljelih u šest uzastopnih sedmica zaključno s 21. februara 2021. godine. Međutim, u periodu od 22. do 28. februara ponovo dolazi do porasta broja novooboljelih, a taj rast se nastavlja i ovoj sedmici.


S obzirom na to da je evidentno pogoršanje epidemiološke situacije, održat će se radni sastanak s nadležnim inspekcijama na kojem će se prezentovati trenutna epidemiološka situacija, sagledati stanje na terenu i predložiti mjere u svrhu učinkovitijeg inspekcijskog nadzora.


Krizni štab poziva na dosljedno poštivanje epidemioloških mjera, posebice izbjegavanja većih skupova i zatvorenih prostora, te nošenje maski i držanje preporučene distance. Navedene mjere, uz redovitu higijenu ruku, izbjegavanje dodirivanja lica rukama, ostajanje kući ukoliko se osoba ne osjeća dobro su, za sada, najbolji i najefikasniji način zaštite.


Pokažimo odgovornost i prema sebi i prema drugima – poštujmo propisane epidemiološke mjere.


Nema komentara:

Objavi komentar