Video-prilog FTV-a: Prozorski vijećnici uskoro u novoj zgradi Općine, nastavljaju se projekti značajni za prozorski kraj - Lug-Prozor.info | Prozorski internet Portal | Internet portal Prozor/Rame

Video-prilog FTV-a: Prozorski vijećnici uskoro u novoj zgradi Općine, nastavljaju se projekti značajni za prozorski kraj

Share This

 


Općina Prozor-Rama u 2021. godini nastavlja realizaciju vrijednih projekata za koje je izdvojeno dvije trećine budžeta. Ova općina jedna je od prvih u našoj državi koja je konstituirala Općinsko vijeće nakon provedenih lokalnih izbora. Prije toga još aktuelni stari saziv Vijeća je prihvatio Nacrt budžeta općine za ovu godinu. U tom budžetu planirano je nekoliko velikih projekata.


Pri kraju su radovi na novoj zgradi Općine Prozor-Rama. U nove klupe uskoro će sjesti vijećnici Općinskog vijeća da bi nastavili rad i projekte značajne za prozorski kraj.


A njih je mnogo. Načelnik Općine Prozor-Rama Jozo Ivančević (HDZ 1990) ističe ove:


Izgradnja nove zgrade dječjeg vrtića,

Dovršetak gradske mrtvačnice,

Izgradnja tržnice,

Projektiranje i izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda,

Izgradnja vodovoda Gornja Rama

Rekonstrukcija i izgradnja gradske i ostale kanalizacije te vodovodne mreže,

Izgradnja poslovne zone,

Izgradnja i održavanje lokalnih putova,

Uređenje gradskih ulica,

Uređenje fasada zgrada u gradskim ulicama…


„Nastavljamo raditi na projektima koji su od velikog značaja za stanovnike općine Prozor-Rama. Neke projekte ove godine završavamo kao što su sortirnica otpada, gradska mrtvačnica, a neke započinjemo. Privest ćemo kraju izgradnju vodovoda, dovršavati još neuređene gradske ulice i lokalne putove. Također ćemo graditi poslovnu zonu. Naravno, razgovaramo s mogućim investitorima oko otvaranja proizvodnih pogona u našoj općini. Tu je i pomoći za kupovinu prve nekretnine za mlade“, govori prozorski načelnik.


Oko 6 miliona maraka općina Prozor-Rama će uložiti u Ekopark, odnosno postrojenja, te proces prikupljanja i selektiranja otpada.


Prilog FTV-a pogledajte u nastavku:


Nema komentara:

Objavi komentar