Čestitka predsjednika Općinskog vijeća Prozor povodom Dana nezavisnosti BiH - Lug-Prozor.info | Prozorski internet Portal | Internet portal Prozor/Rame

Čestitka predsjednika Općinskog vijeća Prozor povodom Dana nezavisnosti BiH

Share This


Na e-mail adresu našeg portala stigla je čestitka predsjednika Općinskog vijeća Prozor, Ibre Plecića, povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.


"Dana 28. februara 1995. godine Skupština Republike Bosne i Hercegovine je u Sarajevu donijela odluku kojom je 1. mart proglašen Danom nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Ovo je bio historijski dan za državu koja je bila, nekad više a nekad manje, u nekom polukolonijalnom položaju, vazalnom, jer je naša država ovim činom izašla na svoj put - put slobode i dostojanstva. Nije to bio put do nekog blagostanja jer je taj put tad bio poprilično dalek. Svi narodi su prvo osvojili svoju slobodu i dostojanstvo, pa tek onda blagostanje. 


Činjenica je da smo već 29 godina međunarodno priznata zemlja u postojećim granicama, i ona predstavlja snagu i podsticaj svim građanima da nezavisnost i slobodu trebamo čuvati i njegovati, a stalne opasnosti kojima se pokušava osporiti i ugroziti nezavisnost naše domovine, trebamo s velikim oprezom posmatrati i ne dozvoliti bilo kakav pokušaj gubitka teško stečene nezavisnosti.


O ovom ali i sličnim datumima treba pričati, obilježavati ih na adekvatne načine, poštovati i cijeniti našu domovinu jer znamo kako smo je stekli, a samo tako ćemo zaslužiti da nas i našu domovinu cijene i poštuju i drugi.


Svim građanima Bosne i Hercegovine, posebno našim sugrađankama i sugrađanima, upućujem srdačnu čestitku povodom 1. marta - Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine."

Predsjedavajući Općinskog vijeća Prozor

Ibro Plecić

Nema komentara:

Objavi komentar