Održana je treća sjednica Općinskog vijeća Prozor-Rama - Lug-Prozor.info | Prozorski internet Portal | Internet portal Prozor/Rame

Održana je treća sjednica Općinskog vijeća Prozor-Rama

Share This

 


Treća sjednica Općinskog vijeća Prozor-Rama održana je danas u zgradi HE Rama u Prozoru.


Rad vijeća nastavljen je izborom stalnih tijela Općinskog vijeća, i to u sastavima:

Komisiju za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, kulturnog i prirodnog nasljeđa čine; Ilija Šarčević, predsjednik , Duje Nevistić, Biljana Glibo, Marinko Cvitanović, Mile Markešić, Zerina Šero i Mirza Đogić, članovi.


Komisiju za zaštitu ljudskih prava, pitanja branitelja, socijalna pitanja, predstavke i pritužbe građana čine; Gabrijel Malekinušić, predsjednik , Anto Pavličević i Amir Bećirović, članovi.


Komisiju za mjesne zajednice, pitanja mladih i saradnju s općinama i gradovima čine; Meho Hrinić, predsjednik, Marinko Cvitanović, Tomislav Džalto, Edin Paljanin i Zoran Stojanović, članovi.


Etičku komisiju čine; Boris Faletar, predsjednik, Tomislav Džalto, Ivan Džalto, Semir Hatić i Mahir Bobar, članovi.


Žalbena komisija, sada je u sastavu; Marko Barešić, predsjednik, Almir Muminović i Jure Tadić, članovi, a zamjenici su Robert Ivić i Indira Kazić.


Na današnjoj sjedinici OV donesena je Odluka o finansiranju političkih subjekata u Općinskom vijeću iz Proračuna općine Prozor –Rama. 


Dijeli se, po određenim kriterijima 120 hiljada konvertibilnih maraka, a po klubovima stranaka mjesečni iznosi; HDZ 1990 3.682,50 KM, HDZ BiH 3.087,35 KM , SDA 2.349,20 KM i Lista za Prozor 880,95 KM.


Usvojen je i Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o platama i naknadama u tijelima uprave općine Prozor–Rama, tako su umanjeni koeficijenti platnog razreda II. i III. (predsjedniku i podpredsjednicima Općinskog vijeća) i umjesto 9 iznose 7,50 , odnosno umjesto 6,50 sada 6,10. 


Usvojenim Rješenjem o konačnom imenovanju predsjednika i članova Upravnog vijeća JU Dom zdravlja „Rama“ Prozor – Rama, na period od 4 godine imenovani su dr. Boris Faletar, predsjednik, predstavnik stručnih djelatnika zdravstvene ustanove; Zvonimir Faletar, član, predstavnik Osnivača; i dr. Stipo Cvitanović, član, predstavnik kantonalnog Ministarstva.


Vijeće je usvojilo i Prijedlog Rješenja o razrješenju članstva u školskom odboru O.Š. „Šćipe“ u Šćipama, te Prijedlog Rješenja o konačnom imenovanju člana Školskog odbora O.Š. „Šćipe“ u Šćipama .


Vijeće je primilo k znanju i Informaciju o stipendiranju studenata za akademsku 2019/2020 godinu, a rad treće sjednice završio je uz nekoliko pitanja i inicijativa vijećnika.


Ibro Plecić, sadašnji predsjednik Općinskog vijeća Prozor-Rama, dužnost predsjednika će obnašati profesionalno.

Lug-Prozor.info

Nema komentara:

Objavi komentar