Odluka o dodjeli stipendija i subvencija smještaja u studentske domove za akademsku 2020/2021. godinu - Lug-Prozor.info | Prozorski internet Portal | Internet portal Prozor/Rame

Odluka o dodjeli stipendija i subvencija smještaja u studentske domove za akademsku 2020/2021. godinu

Share This


Ministarstvo Obrazovanja, nauke,kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona donjelo je Odluku o dodjeli stipendija i subvencija smještaja u studentske domove za akademsku 2020/2021. godinu.


Ovom se Odlukom utvrđuju dobitnici stipendije i subvencije smještaja u studentske domove u akademskoj 2020./2021. godini


Studenti koji su ostvarili pravo na stipendiju ili subvenciju dužni su pristupiti svom profilu na linku stipendije.monkshnk.gov.ba, preuzeti ugovor, isti isprintati u tri (3) primjerka i kao ugovorna strana potpisati vlastoručno kao na ličnoj karti. Ugovore je obavezno  dostaviti u zatvorenoj koverti s naznačenim imenom i prezimenom u zgradu Vlade HNK na adresi: Stjepana Radića 3/III do četvrtka, 28.1.2021. godine do 14:00 sati.


NAPOMENE:

Studenti koji uz prijavu nisu dostavili podatke o računu iz banke, obavezni su isti dostaviti s ugovorom.

Iz istog zajedničkog domaćinstva samo jedan student može biti korisnik stipendije, ili subvencije smještaja u studentske domove (Izuzetak su studenti deficitarnih zanimanja sa prosjekom ocjena većim od 8 ili 3, 5, studenti iz porodice poginulog borca pripadnika Oružanih snaga i studenti bez oba roditelja).


Studenti koji su potpisali s Ministarstvom ugovor o dodjeli stipendije/subvencije smještaja u studentski dom u nekoj od prethodnih godina, a prijavili su se na ovogodišnji konkurs, nisu objavljeni na Odluci o dobitnicima nego nastavljaju primati stipendiju/subvenciju u skladu s ranije potpisanim ugovorom.


Studenti koji ne budu u mogućnosti do naznačenog datuma i vremena dostaviti potpisane ugovore bit će naknadno uvršteni za isplatu.


Studenti koji su eventualno zaboravili pristupnu šifru profila istu mogu vratiti pomoću utvrđene procedure i korištene email adrese.


Spisak dobitnika stipendija i subvenicja smještaja pogledajte na linku OVDJE.

Nema komentara:

Objavi komentar