Bolna priča iz BiH: Muhameda i Rasima majka ostavila prije 7 godina, babo Resudin sam brine o njima (VIDEO) - Lug-Prozor.info | Prozorski internet Portal | Internet portal Prozor/Rame

Bolna priča iz BiH: Muhameda i Rasima majka ostavila prije 7 godina, babo Resudin sam brine o njima (VIDEO)

Share This


 U Dubokom potoku kod Srebrenika, žive dva preslatka dječaka sa ocem koji se brine o njima. On im je ‘i otac i majka’.


Babo Resudin, radi za dnevnicu od čega prehranjuje svoje sinove, Muhameda (7)  i Rasima (9). Obojica idu u drugi razred osnovne škole, a često dok otac radi ostaju sami, jer o njima nema ko drugi brinuti.


Kako ističe otac, njegov najveći problem je što djecu često ostavi same kako bi otišao nešto brzo zaraditi, te je u stalnoj brizi dali je sve uredu.


Resudin Vejzović iako s bolovima u nozi koju je prije par dana opekao vrelom vodom – radi. Nema taj luksuz da odbije dnevnicu, pa je s jedne takve upravo došao pred razgovor sa novinarkom televizije Tata brada, te kazao da je zaradio 10 maraka. Deset, ali pošteno zarađenih maraka.


Resudin kazuje da je ih je supruga, odnosno majka ostavila dok je Muhamed imao 2 mjeseca, a Rasim je tada imao nepune 2 godine.


“Nekada odem raditi i vani, kako bih zaradio, a djecu ostavim na čuvanje, međutim, moram platiti nešto novca i toj osobi koja ih je čuvala”, ističe Resudin.

“Ko bude gledao ovaj prilog neka vidi šta meni treba. Ja nemam drugih želja, moja djeca su moje dvije želje. Da mi budu živi i zdravi, i ništa više“, govori sa suzama u očima.

Kontakt za pomoć:


Resudin Vejzović

+387 61 933 070 Duboki Potok Srebrenik


Žiro račun: NLB Bank Tuzla 1321 9020 1642 0928


Devizni račun: PRIVREDNA BANKA SARAJEVO (ERZUMANA KESIĆ-SESTRA)


IBAN: BA391011206060226104


CTO:120-22-35954


BIC CODE: PBSCBA22XXX

Cjelokupan prilog o teškoj životnoj priči porodice Vejzović pogledajte u priloženom videu.

Nema komentara:

Objavi komentar