8 novih slučajeva zaraze koronavirusom u Prozor-Rami, u HNK 44 nova slučaja - Lug-Prozor.info | Prozorski internet Portal | Internet portal Prozor/Rame

8 novih slučajeva zaraze koronavirusom u Prozor-Rami, u HNK 44 nova slučaja

Share This

 

Novih 8 slučajeva koronavirusa potvrđeno je u Prozoru-Rami kroz protekla 24 sata. Ukupan broj aktivnih slučajeva na području općine Prozor-Rama je 57.


U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar tokom posljednja 24 sata preminuo je muškarac iz Mostara rođen 1959. godine. 


Na bolničkom liječenju trenutno je 58 bolesnika, od kojih je 8 na invazivnoj i 2 na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno.  Tokom posljednja 24 sata hospitalizirano je 6 i otpuštena 2 bolesnika.


 U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB testirano je 390 uzoraka. U Hercegovačko-neretvanskom kantonu pozitivnih je 44 i to: 25 iz Mostara, 2 iz Konjica, 2 iz Čapljine, 8 iz Prozora-Rame, 1 iz Čitluka, 4 iz Jablanice i 2 iz Stoca.


Kantonalni i općinski sanitarni inspektori izdali su jučer 83 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi je 2232 rješenja. Ukupno je izdano 24045 rješenja", saopšteno  je iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite HNK.

Nema komentara:

Objavi komentar