Golf koji su pljačkaši brze pošte koristili i zapalili ukraden u Prozoru - Lug-Prozor.info | Prozorski internet Portal | Internet portal Prozor/Rame

Golf koji su pljačkaši brze pošte koristili i zapalili ukraden u Prozoru

Share This

Golf koji je korišten i zapaljen ukraden je u Prozoru, foto: BUG.BA

 

Inspektori Minstarstva unutrašnjih poslova Srenjobosanskog kantona intenzivno tragaju za pljačkašima poslovnice brze pošte “ X Expres” u Bugojnu koji su iz sefa odnijeli oko 50.000 KM.


Poznato je da je je isti dan 1. decembra nakon pljačke u mjestu Crniće kod Bugojna pronađen zapaljen Golf 3 koji su najevjerovatnije koristili razbojnici.


Naknadnim provjerama, kako nam je potvrđeno u MUP-u SBK, utvrđeno je da je zapaljeni Golf 3 ukraden 30. novembra u Prozoru.


Kako je već poznato trojica maskiranih razbojnika upali su oko 18 sati u poslovnicu brze pošte u ulici Gromile u Bugojnu. Jedan od njih je prijeteći pištoljem na nišanu držao uposlenike dok su ostala dvojica iz sefa ukrala novac.


Pobjegli su plavim Golfom 3 kojeg su zapalili da bi prikrili tragove. U Golfu nije pronađeno oružje.


S obzirom na način i vrijeme izvršenja krivičnog djela, sve ukazuje na profesionalce koji su predvidjeli svaki detalj. Pretpostavlja se da su imali pomagača koji im je otkrio da se u sefu poslovnice brze pošte nalazi veća suma novca, piše DNEVNI AVAZ.

Nema komentara:

Objavi komentar