Politički subjekti u Prozoru potpisali Izborni etički kodeks o ponašanju političkih subjekata na Lokalnim izborima 2020 - Lug-Prozor.info | Prozorski internet Portal | Internet portal Prozor/Rame

Politički subjekti u Prozoru potpisali Izborni etički kodeks o ponašanju političkih subjekata na Lokalnim izborima 2020

Share This

 

Predstavnici političkih subjekata sa područja općine Prozor-Rama, koji sudjeluju na predstojećim Lokalnim izborima 2020. godine, potpisali su danas i u petak u prostorijama Općinskog vijeća u Prozoru Izborni etički kodeks, kojim se obavezuju da će poštovati principe zakonitosti i demokracije, uzajamnog poštivanja i kulture političkog dijaloga, piše Ramski Vjesnik.


– Izborni etički kodeks ima za cilj da kroz različite aspekte osigura fer i korektnu predizbornu kampanju i same Lokalne izbore, kako bi građani općine Prozor-Rama  na pravičan način mogli odabrati svoje predstavnike u vlasti, u iduće četiri godine, rekao je za RV Mile Anić, predsjednik  općinskog Izbornog povjerenstva.

FOTO: Ramski Vjesnik

Političke stranke, koalicije i nezavisni kandidati potpisivanjem Kodeksa prihvaćaju principe kojima će se rukovoditi tokom izborne kampanje, kao što su pravednost, zakonitost, transparentnost te uzdržavanje od govora mržnje.

FOTO: Ramski Vjesnik


Inicijativa za izradu i praćenje Etičkog kodeksa je pokrenuta od strane Misije OESS-a u BiH. Kodeks je izrađen na osnovu prijedloga dobivenih od lokalnih dužnosnika i organizacija civilnog društva iz 22 lokalne zajednice, koje sudjeluju u ovoj inicijativi, uključujući i Općinu Prozor-Rama.

FOTO: Ramski Vjesnik
FOTO: Ramski Vjesnik

Izvor vijesti i fotografija: Ramski Vjesnik
FOTO: Ramski Vjesnik

Nema komentara:

Objavi komentar