961 osoba iz Prozor-Rame prijavljena za glasanje iz inostranstva, provjerite dali ste na spisku! - Lug-Prozor.info | Prozorski internet Portal | Internet portal Prozor/Rame

961 osoba iz Prozor-Rame prijavljena za glasanje iz inostranstva, provjerite dali ste na spisku!

Share This

 

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine donjela je odluku o utvrđivanju i objavi broja birača upisanih u izvod iz Centralnog biračkog spiska za glasanje izvan Bosne i Hercegovine za Lokalne izbore 2020. godine.


Ukupno 101 771 birač ima pravo za glasanje izvan Bosne i Hercegovine.


961 osoba iz Prozor-Rame prijavljena je za glasanje iz inostranstva, prema odluci CIK-a BiH.

U odnosu na Lokalne izbore 2016. godine kada je broj birača izvan BiH koji su imali pravo glasa iz Prozor-Rame iznosio 1260, ove izbore taj je broj smanjen za 299 birača.

slika 1: Odluka CIK-a o broju birača prema općinama-gradovima

Popis broja birača prema gradovima-općinama možete pronaći klikom OVDJE.

Podsjećamo, 961 osoba iz Prozor-Rame  je prijavljena za glasanje iz inostranstva na predstojećim Lokalnim izborima.

Kako biste provjerili dali ste nalazite na popisu za glasanje iz inostranstva, posjetite link ovdje. Kod općinske izborne jedinice Prozor-Rama je 125.


Centralna izborna komisija BiH poziva birače koji su podnijeli prijavu da glasaju  izvan BiH, da posjete web stranicu Centralne izborne komisije BiH i provjere da li je njihova prijava odbijena i eventualno iskoriste mogućnost podnošenja žalbe. 

 

Sve prijave za glasanje izvan BiH, gdje postoji sumnja u postojanje krivičnog djela, Centralna izborna komisija BiH će dostaviti Tužilaštvu BiH.

Nema komentara:

Objavi komentar