Javni pozivi za dodjelu finansijske podrške malim projektima - Lug-Prozor.info | Prozorski internet Portal | Internet portal Prozor/Rame

Javni pozivi za dodjelu finansijske podrške malim projektima

Share This

USAID kroz projekat PRO-Budućnost i Institut za razvoj mladih KULT objavljuju Javni poziv za dodjelu finansijske podrške malim projektima.


Projekat PRO-Budućnost u kontinuitetu osigurava bespovratna sredstva za inicijative koje doprinose procesu pomirenja i izgradnje povjerenja u BiH, zagovaraju za mir i kolektivnu viziju za stabilnu budućnost i povezuju lokalne zajednice.


Na Javne pozive mogu se prijaviti: udruženja mladih, neformalne grupe mladih kao i organizacije civilnog društva koje djeluju u lokalnim zajednicama u kojima se provodi projekat PRO-Budućnost.   


Od aplikanata se očekuje da svoje ideje i prijedloge kreiraju u skladu sa Platformom za mir koja je rezultat intenzivnog i dugotrajnog rada projekta PRO-Budućnost u lokalnim zajednicama u BiH.

Od aplikanata se traži da do 16. 11. 2020. godine, do 15:00 sati, dostave prijavu sa svim traženim obrascima (u nastavku), putem online forme na slijedećem linku: https://app.smartsheet.com/b/form/a6a7ce709e5c41f9ad0350f5915b67bb

Oblasti javnih poziva i obrasci


Projektni prijedlozi moraju se odnositi na izgradnju mira i jačanja povjerenja u BiH.


Sredstva, tj. mali grantovi će biti na raspolaganju za oblasti/aktivnosti/inicijative iz nastavka.

Klikom na dokumente pored oblasti otvara se set dokumenata za aplikaciju:


Mali grantovi za podršku mladima (Linkovi: JAVNI POZIV i OBRAZAC za projektni prijedlog)

Mali grantovi za organizacije civilnog društva (Linkovi: JAVNI POZIV i OBRAZAC za projektni prijedlog)


Obrazac budžeta isti je za sve oblasti i dostupan je na OVOM linku.


USAID-ov projekat PRO-Budućnost provodi Catholic Relief Services (CRS) u saradnji s Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla (FGT), Helsinškim parlamentom građana Banjaluka (hCA) i Međureligijskim vijećem BiH (MRV).

Nema komentara:

Objavi komentar