Zbog koronavirusa zatvorena fabrika u Prozor-Rami, zaraženo 16 radnica - Lug-Prozor.info | Prozorski internet Portal | Internet portal Prozor/Rame

Zbog koronavirusa zatvorena fabrika u Prozor-Rami, zaraženo 16 radnica

Share This

                                                    FOTO: Ramski vjesnik
 

U općini Prozor-Rama zatvorena je tvornica Rama-Tex, s ispostavom na Gračacu, jer je 16 radnica zaraženo koronavirusom, potvrdila je direktorica Doma zdravlja "Rama" u Prozoru Mara Anđelić.


"Prethodne sedmice smo imali dvije pacijentice koje su imale simptome i testirane su, s tim da jedna sedam dana nije bila na poslu, a druga je bila tri dana prije testiranja. To je bio razlog da testiramo sve žene koje rade u toj tvornici. Od 25 testiranih 15 je bilo pozitivno, što je objavila i epidemiološka služba, a sada smo dobili još jedan nalaz, tako da je u pitanju 16 osoba", pojasnila nam je doktorica Anđelić.

Ističe da je u toku stavljanje svih kontakata u izolaciju.


"Kada su se pojavile prve pozitivne osobe, fabrika je dezinficirana i uvedene su neke mjere, ali to je očito bilo prekasno, vjerovatno zbog klimatizacije i svih okolnosti, tako da fabrika sada ide u potpuno zatvaranje. Osobe koje su negativne idu u izolaciju kao i svi njihovi kontakti, a mi ćemo stanje pratiti i dalje", kazala je Anđelić.

Nema komentara:

Objavi komentar