Načelnik općine Prozor-Rama prijavio policiji lažiranje popisa birača - Lug-Prozor.info | Prozorski internet Portal | Internet portal Prozor/Rame

Načelnik općine Prozor-Rama prijavio policiji lažiranje popisa birača

Share This

 

Načelnik Općine Prozor-Rama u BiH, Jozo Ivančević prijavio je hrvatskoj policiji neimenovane osobe iz Ramske zajednice u Zagrebu, zbog, kako je naveo, "sumnje u nezakonito korištenje ličnih podataka i povrede tajnosti glasanja".


Index.hr piše da je u prijavi koju je Ivančević krajem prošle sedmice poslao, naveo kako i ove godine uočava "aktivnosti koje mogu značiti nezakonitost u korištenju ličnih podataka, kao i povredu tajbosti glasanja koje se provode na području Republike Hrvatske, za sada u Zagrebu.
Navedeno je i to da je riječ o pozivima Ramske zajednice Zagreb, Ulica Grada Vukovara 235, Zagreb, u čije ime s kontakt broja 097... izvjesna Katarina poziva osobe porijeklom iz Prozor-Rame i traže od njih kopiju lične karte kako bi ih iskoristili za potrebe lokalnih izbora u BiH (u novembru 2020. godien), za nevedenu općinu.


"Smatramo da je prikupljanje, posjedovanje i korištenje ličnih podataka u slične svrhe nezakonito te očekujemo Vaše postupanje kako bi se navedena nezakonitost spriječila", navedeno je u prijavi načelnika Općine Prozor-Rama, koji je inače član HDZ-a 1990, piše KLIX.

Nema komentara:

Objavi komentar