U Konjicu četvero, u Mostaru dvoje novo zaraženih koronavirusom - Lug-Prozor.info | Prozorski internet Portal | Internet portal Prozor/Rame

U Konjicu četvero, u Mostaru dvoje novo zaraženih koronavirusom

Share This

Nova dva slučaja zaraze korona virusom potvrđena su u Mostaru, a četiri u Konjicu.

Ovu informaciju za N1 potvrdio je direktor KBC Mostar Ante Kvesić. Ukupno je pet zaraženih u gradu na Neretvi.

"U Mostaru je ukupno pet osoba zaraženo, još se ne zna ko su. Vrlo je teško ostati racionalan u ovoj situaciji. Porodica porodilje koja je zaražena je sva u izolaciji i niko nije mogao doći po dijete koje je rodila prije tri dana. Suprug je radio u dispanzeru što je ozbiljno", kazala je reporterka N1.


U izolaciji je 28 ljekara, ali se oni svi osjećaju dobro i nemaju poteškoća. Do sada se prijavilo više od 120 osoba koje su bile u kontaktu sa prvozaraženim.

Kako nam je nezvanično potvrđeno, a zbog novonastale situacije, radi se na reorganizaciji KBC Mostar, navela je Jelin - Dizdar.

U Konjicu je registrovano prvih četvero zaraženih. Do zaraze je došlo nakon što je 11. marta organizovana manifestacija povodom 70. godišnjice rada kompanije za proizvodnju oružja i streljiva "Igman". Manifestaciji je prisustvovao vrh Vlade FBiH, ali i gost iz Srbije za kojeg je naknadno javljeno da je pozitivan na korona virus.


Kako javlja reporterka N1, cijela uprava ovog preduzeća je u izolaciji i sada se pokušava doći do ostalih kontakata.

Nema komentara:

Objavi komentar