IZVANREDNA VIJEST:TROJE ZARAŽENIH U MOSTARU! - Lug-Prozor.info | Prozorski internet Portal | Internet portal Prozor/Rame

IZVANREDNA VIJEST:TROJE ZARAŽENIH U MOSTARU!

Share This
foto: Bljesak
''Tri pacijenta su pozitivna na korona virus i svi oni su bili u kontaktu s prvim pacijentom'', rekao je to dr. Jurica Arapović, liječnik Klinike za infektivne bolesti, na konferenciji za medije koja je danas održana u Mostaru. Arapović je istaknuo kako je prvi pacijent stabilno, ima obostranu upalu pluća -  srednjo-teška klinička slika Covida. '
'Drugi kontakt je njegova supruga, sin je bio jučer bio negativan no danas ćemo ponovno ponoviti testove. Treći kontakt jeste porođena babinjača u Intenzivnom odjelu, i to je problem koji upravo rješavamo. Također, postupak testiranja djetete je u tijeku'', rekao je dr. Arapović.

Naveo je kako je u toku širi epidemiološki izvod s kontaktima, kojih ima ih jako mnogo, a savjet je da se svi jave nadležnom doktoru, bez panike.

 ''Ne trebaju se svi nužno testirati, no to je sad prioritet. Na tome Krizni stab radi i zasjeda. Pacijent broj jedan ne zabrinjava i tražimo ko je nulti pacijent, odnosno onaj ko ga je inficirao'', rekao je dr. Arapović i istaknuo kako zaraženi pacijent i dalje tvrdi da nije u zemljama Europske unije i da oni takav podatak nemaju.


Direktor mostarske bolnice je demantirao glasine da je bilo tko zbog jučerašnje situacije, od osoblja bolnice, dobio otkaz te naveo kako je doktor koji je primio pacijenta u izolaciji. ''Niko nije dobio otkaz, u paniku može uletjeti bilo ko. Imali smo situaciju koju nismo predvidjeli, no napravil smo svoj posao do kraja. Osam ljudi je poslano u samozolaciju i to ćemo raditi i dalje. Ima nas dovoljno, uz brigu o pacijentima vodimo i brigu o osoblju. Liječnik koji ga je primio je u izolaciji, nije suspendiran, o tome ćemo kad ovo sve prođe'', rekao je dr. Kvesić i poručio kako je panika oko korona virusa gora od samog virusa.

Sva ti slučaja su povezana slučaja,a nažalost, kako je istaknuto sve je počelo u Intenzivnom bloku i u Plućnom odjelu. ''Umjesto sprijeda ušao nam je sazada'', rekao je direktor mostarske bolnice Ante Kvesić.

Nema komentara:

Objavi komentar