Veliki snježni nanosi na autoputu Banja Luka - Doboj prouzrokovali haos u saobraćaju - Lug-Prozor.info | Prozorski internet Portal | Internet portal Prozor/Rame

Veliki snježni nanosi na autoputu Banja Luka - Doboj prouzrokovali haos u saobraćaju

Share This
FOTO: Klix
Veliki snježni nanosi zabilježeni su večeras na dionici autoputa Banja Luka - Doboj, čime su prouzrokovali haotično stanje u saobraćaju na ovoj dionici, javio je portal Klix.ba.


Saobraćaj se na ovom autoputu odvija izrazito usporeno, a neka vozila, kako je javio naš reporter, stoje parkirana u zaustavnoj traci.

Također, na ovoj dionici autoputa vidljivost je veoma slaba, a sam kolovoz je neočišćen.


Nakon kišovitog dana, u Banjoj Luci je večeras počeo padati snijeg, a ogromne padavine su upravo zabilježene i na autoputu Banja Luka - Doboj.

U većem dijelu Republike Srpske večeras se saobraćaj odvija po mokrim i klizavim kolovozima, a u višim planinskim predjelima ima i snijega.


U Federaciji BiH se zbog povremenih padavina saobraća po mjestimično vlažnom ili mokrom kolovozu. Slab snijeg pada na području Bosanskog Grahova, Izačića, Velike Kladuše i Vlašića.

Odroni su učestali na brojnim dionicama, a oprez zbog povremeno jačih udara vjetra neophodan je na širem području Kupresa, Livna i Tomislavgrada.

Nema komentara:

Objavi komentar