Historijska utakmica: Zmajevi večeras debituju na EURU, ovdje možete pratiti utakmicu - Lug-Prozor.info | Prozorski internet Portal | Internet portal Prozor/Rame

Historijska utakmica: Zmajevi večeras debituju na EURU, ovdje možete pratiti utakmicu

Share This

Rukometna reprezentacija naše zemlje večeras će prvi put nastupiti ne Evropskom prvenstvu.
Protivnik zmajeva u prvom kolu grupe D je reprezentacija Norveške, jedan od domaćina ovogodišnjeg EP. Meč je na rasporedu u 20.30h

Norveška je prema mišljenju brojnih rukometnih stručnjaka jedan od glavnih favorita za najviši plasman, no selektor našeg nacionalnog tima Bilal Šuman zna odakle vreba najveća opastnost po njegove izabranike, a očito je sa svojim saradnicima dobro izanalizirao današnjeg protivnika.

- Želim da i mi trčimo kontru i polukontru gdje su Norvežani suvereni. Protiv Danske su prije tri-četiri dana imali 25 kontri. To znači da veoma brzo završavaju napade, bit će jedan ogroman fokus na vraćanju u odbranu i da pokušavamo sve vrijeme da igramo šest protiv šest - kazao je Šuman.

Susret možete pratiti na BHT 1, koji ima ekskluzivna prava za BiH, a meč iz Trondheima bit će emitovan na sljedećim kanalima: Digi Sport 3 (Rumunija), EuroSport (Njemačka) / HD, RTL Hrvatska, Sport Deutschland TV, TV2 Sport X HD (Danska), TV3 Norveška / HD, TVCG 2 / HD, ViaPlay (Finska) / HD, ViaPlay (Norveška) / HD, ViaPlay (Švedska) / HD.

SRETNO NAŠIM RUKOMETAŠIMA!

Nema komentara:

Objavi komentar