Užasavajuća slika iz Gornjeg Vakufa: Prijetnje Bošnjacima i poruke koje veličaju genocid - Lug-Prozor.info | Prozorski internet Portal | Internet portal Prozor/Rame

Užasavajuća slika iz Gornjeg Vakufa: Prijetnje Bošnjacima i poruke koje veličaju genocid

Share This
Ova informacija potvrđena je iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona te su dodali da su prijavu dobili u jutarnjim satima.

Mještani su u strahu zbog netrpeljivosti i pozivanja na nove genocide u Bosni i Hercegovini, a brojne porodice koje su prošle jedan strah jutros su se probudile s novim.
Loading..
Poruke "Nož, žica, Srebrenica", "Balije", "Neće ostati balija", a sve popraćeno i križem i porukom "Ustaše" uzburkalo je stanje u Gornjem Vakufu.

Dio stanovništva u Gornjem Vakufu šokiran je ovim činom pojedinca ili grupe, a naglasili su da incidenata i danas ima te da se o njima samo manje priča.

"E pa pričat ćemo, ako ne mi, pričat će ljudi koji su davno postali dio civilizacije. Otići će ove slike i dalje od Gornjeg Vakufa-Uskoplja i SBK, dalje od Sarajeva i Bosne i Hercegovine. Hoće, vjeruj", jedna je od poruka koje osuđuju jutrošnji čin.

Loading..
Iz MUP-a SBK su dodali da je uviđaj u toku te da još uvijek nije poznat počinilac ili više njih.

Izvor: KLIX

Nema komentara:

Objavi komentar