BLOKADA-Radnici Aluminija ne odustaju, vozači gube strpljenje: "Ovo sve treba rastjerati!" - Lug-Prozor.info | Prozorski internet Portal | Internet portal Prozor/Rame

BLOKADA-Radnici Aluminija ne odustaju, vozači gube strpljenje: "Ovo sve treba rastjerati!"

Share This
Radnici mostarskog Aluminija blokirali su oko tri sata magistralni puta M-17 u Salakovcu, sjeverno od Mostara, zbog čega se formirala 10 kilometara duga kolona u pravcu sjevera. Kolona prestaje negdje oko Vrapčića, u što smo se sami uvjerili, no ako se uskoro ne odblokira doći će do centra grada. Vozači gube posljednje atome stpljenja i negoduju zbog ovakvog načina blokade, jer ispaštaju tvrde, nedužni.
Edina Abazu zatičemo dok pješači magistralom. Tvrdi kako je vozilo ostavio i zaputio se pješke prema kući, koja je udaljena nekih 3 kilometra od mjesta blokade.
-Ovo je politika, ovo nema veze ni sa Aluminijem niti radnicima. Trebali su da blokiraju one koji su im krivi, a ne nas građane koji ne možemo doći do svojih kuća- govori Abaza.


Branko, vozač autobusa iz Slovenije tvrdi kako preko dva sata čeka da nastavi svoj put prema Sarajevu.
-Putnici su nervozni, mislim da ovo nije uredu, sasvim sigurno nije način blokirati saobraćajnicu, zašto da mi ispaštamo koji nismo krivi- tvrdi Branko.
Loading..
Ahmet iz Sarajeva, nakon skoro tri sata čekanja, izgubio je i zadnji atom strpljenja, demonstrante, naziva idiotima.
-Zbog idiota ne mogu doći kući. Ovo treba rastjerati da im nikada više nešto slično ne padne na pamet- poručuju ljutito.
Radnici mostarskog Aluminija planiraju magistralni put M17 držati u blokadi do ponoći, kada se kompanija najverovatnije gasi. Jutros su nešto više od tri sata držali u blokadi magistralni put južno od Mostara. 
Loading..

Boris Vican, izvršni direktor za tehničke poslove i razvoj, izjavio je da će večerašnji prekid struje u ponoć značiti kraj za mostarski Aluminij.
-Struja trenutno nije osigurana. Mi nemamo nikakve informacije osim da je Nezavisni operator sistema u BiH poslao dopis u kojem se navodi da će obavijestiti Elektroprijenos da nije prijavljen vozni red za večeras od 12 sati u ponoć. Elektroprijenos će dobiti nalog da nas ugasi-kazao je Vican, poručivši da će to značiti kraj za Aluminij.

Nema komentara:

Objavi komentar