Ispraćaj ubijenih u genocidu pred zgradom Predsjedništva BiH: Tekbiri za 33 žrtve - Lug-Prozor.info | Prozorski internet Portal | Internet portal Prozor/Rame

Ispraćaj ubijenih u genocidu pred zgradom Predsjedništva BiH: Tekbiri za 33 žrtve

Share This
FOTO: FAKTOR
Posmrtni ostaci žrtava genocida u Srebrenici jutros su krenuli na vječiti smiraj - u Memorijalni centar Srebrenica-Potočari. Ispraćeni su iz Visokog, a u podne tužna kolona kao i svake godine do sada ispraća se i ispred zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine.
Stotine građana dočekuju tužnu kolonu u centru glavnog grada BiH i odaju posljednju počast ubijenima u genocidu. Pred zgradom Predsjedništva BiH među prvima je došao reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović, predsjedavajući Doma naroda i predsjednik SDA Bakir Izetbegović, prof. dr. Sebija Izetbegović, muftija Enes ef. Ljevaković, ministar za boračka pitanja FBiH Salko Bukvarević, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko...
Kao i svake godine ispraćaju žrtava prisustvuju i članovi Predsjedništva BiH koji ne negiraju genocid u Srebrenici. Tako su i ove godine na ispraćaju prisutni članovi Predsjedništva Šefik Džaferović i Željko Komšić. 
Ispraćaju žrtava srebreničkog genocida ove godine pred Predsjedništvom prisustvuje i turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan sa suprugom, prvom damom Turske Emine Erdogan.
Izvor:  Faktor

Nema komentara:

Objavi komentar