Tragedija u Sarajevu:Tri osobe poginule nakon što su automobilom sletjele u Miljacku - Lug-Prozor.info | Prozorski internet Portal | Internet portal Prozor/Rame

Tragedija u Sarajevu:Tri osobe poginule nakon što su automobilom sletjele u Miljacku

Share This
FOTO: Faktor
Spasilačke ekipe, policija i vatrogasci pretražuju korito Miljacke nizvodno, kako bi pronašli tijelo četvrte osobe za koju se vjeruje da je bila u automobilu

U tragičnoj saobraćajnoj nesreći koja se poslijepodne dogodila u mjestu Bulozi, na istočnom ulazu u Sarajevo, prema posljednjim informacijama, poginule su tri osobe, a sumnja se da je u automobilu bila i četvrta za čijim tijelom se traga. 
Kako smo se uvjerili na mjestu događaja, automobil je sletio niz provaliju duboku 100 do 200 metara i završio u rijeci Miljacki. 
FOTO:FAKTOR

Policajci Policijske uprave Istočno Sarajevo i vatrogasci Profesionalne vatrogasne brigade Sarajevo pokušavaju doći do tijela tri žene, koja su uočena u rijeci. Automobil u kojem su se stradale nalazile se zbog nabujale Miljacke ne vidi u vodi, te se još ne zna o kojem vozilu se radi. 
Spasilačke ekipe, policija i vatrogasci pretražuju korito Miljacke nizvodno, kako bi pronašli tijelo četvrte osobe za koju se vjeruje da je bila u automobilu. Jedan od punktova postavljen je i na Bentbaši.
Kako nam je potvrdila Vesna Stokanović, glasnogovornica PU Istočno Sarajevo, nesreća je policiji prijavljena nešto iza 13 sati, te su policajci odmah upućeni na teren.
- Trenutno ne raspolažemo informacijama koliko tačno osoba se nalazilo u vozilo niti koliko ih je stradalo. Zasad su uočena dva tijela i do njih se pokušava doći. Spasilačke ekipe se spuštaju u korito i kasnije ćemo imati više informacija - kazala je Stokanović.
Prema nezvaničnim informacijama, stradale su uposlenice Osnovne škole "Kovačići" iz Sarajeva, koje su se vraćale sa sahrane bivše kolegice na Palama. 
IZVOR:FAKTOR.BA

Nema komentara:

Objavi komentar