Iz Miljacke izvučen automobil i tijela četiri poginule žene - Lug-Prozor.info | Prozorski internet Portal | Internet portal Prozor/Rame

Iz Miljacke izvučen automobil i tijela četiri poginule žene

Share This

U nesreći su poginule uposlenice OŠ "Kovačići" profesorica razredne nastave Lejla Sadiković, pedagogica Merima Balkić i higijeničarka Mina Kadrić, te Almina Ćorović, bivša direktorica škole


Automobil sa tijelima dvije osobe stradale, nakon što se danas survao u kanjon Miljacke kod tunela Bulozi iznad Darive, na istočnom ulazu u Sarajevo, izvučen je večeras iz rijeke,  potvrdila je Feni glasnogovornica Policijske uprave Istočno Sarajevo Vesna Stokanović.
Podsjetila je da su prethodno izvučena tijela još dvije žene koje su bile u vozilu u momentu nesreće.
U potrazi i izvlačenju automobila i stradalih osoba učestvovali su pripadnici gorskih službi spašavanja iz Sarajeva i Foče, pripadnici Uprave Civilne zaštite RS-a, MUP-a RS i vatrogasci iz Sarajeva i Pala.
Stokanović je istaknula da su svi oni uložili maksimalne napore tokom ove akcije, budući da se radi o veoma nepristupačnom terenu i lošim vremenskim uvjetima.
Ova teška saobraćajna nesreća se dogodila kada je automobil sliznuo sa saobraćajnice u rijeku Miljacku.
U nesreći su poginule uposlenice OŠ "Kovačići" profesorica razredne nastave Lejla Sadiković, pedagogica Merima Balkić i higijeničarka Mina Kadrić, te Almina Ćorović, bivša direktorica škole. 

Izvor:Faktor.ba

Nema komentara:

Objavi komentar