Preliminarna lista preduzetnika i obrtnika: Kome je odobrena finansijska pomoć? - Lug-Prozor.info | Prozorski internet Portal | Internet portal Prozor/Rame

Preliminarna lista preduzetnika i obrtnika: Kome je odobrena finansijska pomoć?

Share This

 

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je donijela Uredbu o mjerama finansijske pomoći obrtima i ostalim samostalnim djelatnostima u Federaciji Bosne i Hercegovine u cilju ublažavanja negativnih posljedica pandemije COVID-19.


Cilj dodjele finansijske pomoći obrtima i ostalim samostalnim djelatnostima u Federaciji BiH je opstanak obrta i ostalih samostalnih djelatnosti, očuvanje radnih mjesta i osiguranje podrške likvidnosti u svrhu ublažavanja negativnih posljedica pandemije COVID-19.


Preliminarna lista korisnika finansijske pomoći objavljena na stranici Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta i Vlade, a koji možete pogledati klikom OVDJE.


Tu su dostupni podaci o svim obrtima i ostalim samostalnim djelatnostima koji ispunjavaju, kao i onim koji ne ispunjavanju uslove za dobivanje finansijske pomoći u skladu sa ovom Uredbom, a sve na osnovu službenih evidencija Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine.

Nema komentara:

Objavi komentar