Ogroman interes građana za rad u novoj tvornici u Prozoru - Lug-Prozor.info | Prozorski internet Portal | Internet portal Prozor/Rame

Ogroman interes građana za rad u novoj tvornici u Prozoru

Share This


 Više od 100 ljudi prisustvovalo je u Domu kulture u Prozoru na info danu povodom otvaranja nove tvornice iz oblasti metalske industrije na području općine Prozor-Rama. 


Tvornica GS Rama trebala bi se otvoriti u drugoj polovini sljedeće godine te zapošljavati oko 160 radnika raznih struka, a posebno zavarivača, CNC operatera ili inženjera strojarstva.

FOTO: Radio Rama


Prisutni su dobili anketni upitnik koji su popunili i predali danas s osobnim podacima i radnim iskustvom. 


Za tvornicu će se angažirati i učenici da upisuju strukovna zanimanja u Srednjoj školi u Prozoru kako bi poslije obrazovanja mogli pronaći posao upravo u GS Rama, pošto je već jedan dio učenika iz Prozora boravio na obuci u Travniku.

FOTO:Radio Rama


Prisutnima su se obratili Snježana Köpruner, direktorica tvornice GS TMT (Rama) te načelnik Općine Prozor, dr. Jozo Ivančević.


Ukupna vrijednost projekta procjenjuje se na oko 10.000.000,00 KM, a od ukupne vrijednosti projekta Općina Prozor-Rama će sudjelovati novčanom potporom u iznosu od 1.950.000,00 KM.


 Neka od radnih mjesta potrebna u novoj tvornici su: Voditelj, Tehnolog, Voditelj logistike, Planovi rezanja, skladišta i proizvodnje, Rezanje cijevi i profili, Rezanje plazme-limovi, Pomoćni radnik i Dispečer. Proizvodnja će također trebati nekoliko Bravara (8+2 pomoćna), Zavarivača (12+2 pomoćna), na strojnoj obradi tri CNC operatera (Glodar), Tokar i Bohrwerk (3). Tri uposlena bi vršila pripremu za farbanje, dva farbanje, jedna osoba pjeskarenje, kao i Pakiranje i vizualnu kontrolu. Firma će tražiti i jednog Elektro-strojara, kao i usluge čišćenja samog pogona.


(Radio Rama  / FOTOGALERIJA/ )

FOTO: Radio Rama

FOTO: Radio Rama


Nema komentara:

Objavi komentar