Održana 11. sjednica Općinskog vijeća Prozor: Općina ide u otvaranje pogona s GS Holdingom - Lug-Prozor.info | Prozorski internet Portal | Internet portal Prozor/Rame

Održana 11. sjednica Općinskog vijeća Prozor: Općina ide u otvaranje pogona s GS Holdingom

Share This


 Općinsko vijeće Prozor održalo je danas 11. redovnu sjednicu u novoj zgradi općine, sa početkom u 10.00h.


Jedna od važnijih tačaka sa današnje sjednice je svakako tačka o davanju saglasnosti na Ugovor o podršci zapošljavanja po projektu tvornice za obradu metala „GS-Rama“ d.o.o. Prozor – Rama, a prema prijedlogu Načelnika općine Prozor.


Za davanje saglasnosti glasalo je svih 20 prisutnih vjećnika. Nije bilo suzdržanih niti protiv.


Potpisivanjem ovoga Ugovora Općina se obavezuje da će dodijeliti Investitoru potporu osnivanju i radu metalske industrije po projektu “GS – Rama”, dok se Investitor obavezuje organizovati proizvodnju i sve poslovne procese, izgraditi novu halu, uz zapošljavanje potrebnog broja uposlenika na određeno razdoblje. Navedeni Projekat i potpora će se realizirati kroz tvrtku koju će Investitor osnovati sa sjedištem u Općini Prozor Rama.


Općinsko vijeće je donjelo i Odluku o imenovanju predsjednika i članova Radne grupe koja će vršiti ovlasti Skupštine preduzeća „Javni prijevoz“ d.o.o. Prozor – Rama. Usvojen je prijedlog članova Radne grupe: Ivana Franjić (predsjednica), Željka Prskalo (član) i Enes Letica (član).


Također, data je saglasnosti na Ugovor o kupoprodaji nekretnina u K.O. Prozor – grad sa preduzećem „Ram-tex“ d.o.o Prozor-Rama, , a radi se o parcelama ukupne površine 7906 m2.


Vijećnici su razmatrali i ostale tačke dnevnog reda, između ostalog: Davanje saglasnosti na Odluku o izmjeni i dopuni Statuta Osnovne škole fra Jeronima Vladića Ripci,

Prijedlog Rješenja o imenovanju Povjerenstva za izlaganje na javni uvid podataka o nekretninama za područje K.O. Lapsunj,

Prijedlog Rješenja o imenovanju Povjerenstva za izlaganje na javni uvid podataka o nekretninama za područje K.O. Zahum,

Prijedlog Rješenja o izmjeni i dopuni Rješenja o imenovanju Povjerenstva za izlaganje na javni uvid podataka o nekretninama za područje K.O. Gmići.


Vijećnicima je podnesen i Izvještaj o  radu Osnovnih škola na području općine Prozor u školskoj 2020/2021. godini, radu Srednje škole Prozor u 2020/21 godini kao i Izvještaj o početku školske 2021/2022. godinu i prevozu učenika.


Vijećnici su primili k znanju i Informaciju o uspjehu i vladanju učenika osnovnih i Srednje škole na području općine Prozor – Rama u školskoj 2020/2021.godini kao i Informaciju o realizaciji Programa rada Općinskog vijeća Prozor – Rama za period 4. – 30.9.2021.godine.


(FOTO: Ramski Vjesnik)

Nema komentara:

Objavi komentar