Krizni štab: 5 novozaraženih u Prozoru, 116 u HNK - Lug-Prozor.info | Prozorski internet Portal | Internet portal Prozor/Rame

Krizni štab: 5 novozaraženih u Prozoru, 116 u HNK

Share This

 

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar tokom vikenda preminula su 2 bolesnika iz Hercegovačko-neretvanskog kantona žena iz Mostara rođena 1935. godine i žena iz Konjica rođena 1944. godine, saopćeno je iz Kriznog štaba Ministarstva, zdravstva, rada i socijalne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).


U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB Mostar tokom vikenda na Covid-19 testirano je 726 uzoraka. U Hercegovačko-neretvanskom kantonu pozitivnih je 116: 88 iz Mostara, 4 iz Čapljine, 4 iz Jablanice, 11 iz Konjica, 1 iz Stoca, 3 iz Čitluka i 5 iz Prozor-Rame.


Na bolničkom liječenju trenutno su 43 bolesnika, od kojih je 11 na invazivnoj i 3 na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno.


Kantonalni i općinski sanitarni inspektori jučer su izdali 91 rješenje o samoizolaciji i izolaciji, a na snazi su 583 rješenja, navodi se u saopćenju.

Nema komentara:

Objavi komentar