Sumnjiva kupovina zgrade u Prozoru: Tužilaštvo HNK formira predmet oko kupovine sprata kuće od strane ZZO-a - Lug-Prozor.info | Prozorski internet Portal | Internet portal Prozor/Rame

Sumnjiva kupovina zgrade u Prozoru: Tužilaštvo HNK formira predmet oko kupovine sprata kuće od strane ZZO-a

Share This

 


Tužilaštvo HNK-a formiralo je predmet zbog sumnjive kupoprodaje sprata kuće u Prozor-Rami od strane ZZO-a, potvrdila je glasnogovornica Tužilaštva Ana Rajič.


"Formiran je predmet, a sektoru krim policije naloženo je da se izvrše provjere i dostavi izvještaj Tužilaštvu", kazala je kratko u izjavi  portalu hercegovina.info Rajič.


Sredinom septembra, istraživački tim portala Hercegovina info Tužilaštvu HNK-a podnio je kaznenu prijavu zbog sporne kupoprodaje prostora u Prozor-Rami, kojom je ZZO HNK oštećen za najmanje 200 hiljada maraka, a zadužio ga je tužlac Kemal Maksumić. Ujedno je tužilaštvu predata i dokumentacija od strane navedenog portala.

Zavod zdravstvenog osiguranja HNK-a platio je prizemlje trošne kuće u Ulici kralja Tomislava u Prozoru 257 hiljada maraka, prema ugovoru koji je s prodavačem sklopio direktor Rade Bošnjak. Kupio ga je od člana mladeži HDZ BiH Bogodol, koji ga je prethodno kupio za svega 52.500 maraka.


Radi se o zgradi građenoj 1954. godine, koja u trenutku kupnje nije imala ni valjane stropove, ni podove.


IZVOR: HERCEGOVINA.INFO

Nema komentara:

Objavi komentar