Policijski izvještaj za proteklu sedmicu:bespravna sječa šume, ukradena peć - Lug-Prozor.info | Prozorski internet Portal | Internet portal Prozor/Rame

Policijski izvještaj za proteklu sedmicu:bespravna sječa šume, ukradena peć

Share This

 


U izvještaju o stanju sigurnosti na području Policijske uprave Konjic za period od 20.09.2021. do 27.09.2021. stoji sljedeće: 


>Kriminalitet: 13

-PS Konjic: 7

-PS Jablanica: 3

-PS Prozor: 3


>Javni red i mir: 3

-PS Konjic: 2

-PS Jablanica: 1

-PS Prozor: 0


>Promet: 8

-PS Konjic: 5

-PS Jablanica: 2

-PS Prozor: 1


>Povrijeđeni: 2

-PS Konjic: 2

-PS Jablanica: 0

-PS Prozor: 0


Karakteristični događaji iz oblasti kriminaliteta:


23.09.2021.


S.P. (1977.) iz Jablanice je prijavio da su u mjestu Tošćanici, općina Prozor-Rama, O.H. i njegovi sinovi Š.H. i S.H. (svi iz mjesta Tošćanica) izvršili sječu oko 7-8 m prostorna hrastovih drva za ogrjev te da je njegov otac Š.P. (1949.) iz Tošćanice s putničkim motornim vozilom marke Škoda-Fabia blokirao prijavljene da izvrše utovar i odvođenje navedenih drva. Patrola policije je izišla na lice mjesta gdje je zatekla Š.P. i S.H. (1981.) te su utvrdili da se radi o imovinsko-pravnom sporu. 


25.09.2021.


Dežurni OC PU Konjic je u PP Prozor-Rama dojavio da mu je I.D. (1952.) iz Makljena, općina Prozor-Rama, dojavio da se vrši bespravna sječa u mjestu Makljen. Patrola policije je izišla na lice mjesta i čuvar šume Šumarije Prozor-Rama i u rajonu Pale u mjestu Makljen zatekla djelatnike ŠGD "Šume HN" J.DŽ. (1955.) iz Rumboka i I.L. (1965.) iz Varvare koji su vršili doznaku bukove šume i radili otpremnice privatnim osobama. Zatečena je veća količina bukovih trupaca izvučenih na livadu. Patrola policije je iste fotografisala i poduzela druge mjere i radnje. 


M.D. (1963.) iz Prozora je prijavio da je u proteklih sedam dana od strane N.N. počinioca u mjestu Klek, općine Prozor-Rama, iz nezaključane vikendice koja je vlasništvo LD "Vepar", sekcija Prozor, otuđena peć na drva marke "Alfe". 


Rukovoditelj OC-e PU


Ml. Insp. Kadić Ismail

Nema komentara:

Objavi komentar