Policijski izvještaj: Grafiti na stepeništu mezarja, narušavanje javnog reda i mira u Dugama, na Lugu pronađena Marihunana i speed... - Lug-Prozor.info | Prozorski internet Portal | Internet portal Prozor/Rame

Policijski izvještaj: Grafiti na stepeništu mezarja, narušavanje javnog reda i mira u Dugama, na Lugu pronađena Marihunana i speed...

Share This

 

U izvještaju o stanju sigurnosti na području Policijske uprave Konjic za razdoblje od 13.09.2021. do 20.09.2021. stoji sljedeće:


>Kriminalitet: 9

-PS Konjic: 7

-PS Jablanica: 0

-PS Prozor: 2


>Javni red i mir: 2

-PS Konjic: 1

-PS Jablanica: 0

-PS Prozor: 1


>Promet: 10

-PS Konjic: 6

-PS Jablanica: 3

-PS Prozor: 1


>Ozlijeđeni: 6

-PS Konjic: 3

-PS Jablanica: 2

-PS Prozor: 1


Karakteristični događaji iz oblasti kriminaliteta:


14.09.2021. 


A.Š. (1948.) iz Prozora prijavio da je od strane NN počinioca ispisan grafit u obliku slova "U" i "HOS" na stepenicama ispred šehidskog mezarja u Zagrebačkoj ulici u Prozoru, dok je s jarbola ispred groblja otuđena zastava Armije Republike Bosne i Hercegovine.


Patrola policije PS Prozor je u mjestu Lug prilikom kontrole motocikla "Piago" bez registarske oznake kojim je upravljao K.A. (1999.), dok je suputnik bio B.I. (1983.), osoba iz Jablanice, kod istih zatekla četiri smotuljka zeljaste tvari "Marihuane" kao i dva smotuljka praškaste materije "Speed". 


Karakteristični događaji iz oblasti javnog reda i mira:


M.M. (1968.) iz Duga, općina Prozor-Rama je prijavio da mu je u mjestu Duge V.S. (1951.) iz Duga psovao i vrijeđao ga. 


Rukovoditelj OC-e PU


Ml. Insp. Kadić Ismail

Nema komentara:

Objavi komentar