Dženan Zajmović uoči mostarskog derbija: Odlučit će raspoloženje - Lug-Prozor.info | Prozorski internet Portal | Internet portal Prozor/Rame

Dženan Zajmović uoči mostarskog derbija: Odlučit će raspoloženje

Share This


 

Dženan Zajmović proteklog ljeta stigao je u Velež iz rumunskog Poli lasija i pokazao se kao pravo pojačanje.


- Odmorili smo se od prošle utakmice sa Sarajevom... U ponedjeljak smo imali analizu Zrinjskog. Itekako smo upućeni u njihove kvalitete. Mislim da smo tu negdje što se tiče kvaliteta ekipa, te da će raspoloženje ekipe u srijedu najviše odlučiti što se tiče pobjednika – rekao je Zajmović za "Avaz".


"Rođeni" su podigli formu poslije lošijih rezultata u prvenstvu, koji su došli kao posljedica iscrpljujućeg nastupa u Evropi.


- Morali smo, što je i za očekivati za ovakav klub. Malo smo slabije počeli u prvenstvu, možda i zbog Evrope, ali sad smo opet oni pravi i nadam se da ćemo nastaviti ovim putem – istakao je Zajmović.


Velež ima paklen raspored u narednom periodu, ali on nije mnogo zabrinut.


- Velež je i prošle godine bio bolji kada je igrao protiv boljih ekipa. Nadam se da će i ove godine biti isto – poručio je napadač mostarskog kluba. 


Kako je rekao, zadovoljan je svojom igrom i minutažom, bez obzira na česte rotacije u ekipi.


- Imamo i ove godine pravilo za U21 igrače da moraju dvojica početi, tako da i to dosta utječe na to mijenjanje. Mogu biti zadovoljan i jedva čekam derbi. Igrao sam dosta derbija, ali mostarski još nisam, tako da se radujem tome – dodao je Zajmović.


Utakmica Zrinjski - Velež igra se danas od 17 sati na stadionu Pod Bijelim brijegom. Direktan prijenos meča je na kanalu Arena Sport

Nema komentara:

Objavi komentar