Prozor: Zapaljena zastava BiH ispred udruženja "Crni Vrh 31.7.1993." - Lug-Prozor.info | Prozorski internet Portal | Internet portal Prozor/Rame

Prozor: Zapaljena zastava BiH ispred udruženja "Crni Vrh 31.7.1993."

Share This

Nepoznata osoba ili više njih danas su, u centru Prozora/Rame zapalili zastavu BiH koja je bila izvješena na prostorijama Udruženja nevinih žrtava rata „Crni vrh“, a koje se nalazi u ulici Kralja Tomislava.


Ovu informaciju je potvrdio predsjednik Udruženja Osman Šabić, kazavši da se taj gnusni čin dogodio, najvjerovatnije, između devet i 13 sati.U devet sam sam izašao iz prostorija Udruženja i zastava je bila izvješena na mjestu na kojem se stalno nalazi. U 13 sati sam obaviješten da je zastava zapaljena i odmah sam slučaj prijavio policiji. Bili su na licu mjesta, uradili su uviđaj i iskreno se nadam da će brzo otkriti one koji su ovo uradili, posebno, što se sve odigralo usred dana u glavnoj ulici u gradu. Neko je ovo morao vidjeti, jer zastava se nalazila na visini od nekih šest do sedam metara i, ipak je trebalo vremena da se to uradi. Nije mi jasno zbog čega nekome smeta državna zastava-rekao nam je on.Nedaleko od prostorija Udruženja su i kancelarije Islamske zajednice i još nekih udruženja, a u blizini su i prostorije stranke SDA i poslovnice HT Mostar koje imaju videonadzor.Iz Operativnog centra MUP-a HNK nam je potvrđeno da je ovaj slučaj prijavljen u 13.45 sati te da je na licu mjesta obavljen uviđaj, a o svemu je, kazali su, obaviješten i dežurni kantonalni tužilac.

 

Nema komentara:

Objavi komentar