Putovanje iz USA u Bosnu i Hercegovinu : Bitne informacije, pravila - Lug-Prozor.info | Prozorski internet Portal | Internet portal Prozor/Rame

Putovanje iz USA u Bosnu i Hercegovinu : Bitne informacije, pravila

Share This

 


Ako planirate daleki put iz USA prema Bosni i Hercegovini, donosimo vam detalje kako biste znali šta vas očekuje na graničnim prijelazima kao i aviokompanijama prilikom putovanja.


Pravilo je slijedeće:


– Ako imate državljanstvo BiH, bez testa možete ulaziti u Bosnu i Hercegovinu, samim tim i vaša porodica uz (ukoliko ostatak porodice posjeduje USA državljanstvo) dokaz o bračnog srodstvu, odnosno vjenčani list i za maloljetnu djecu je neophodan rodni list,


– Ako cijela porodica posjeduje državljanstvo USA onda vam je neophodan PCR ili Antigen test koji ne smije biti stariji od 72 sati od trenutka uzimanja brisa. Također je priznata i potvrda o vakcini ako je prošlo 14 dana od zadnje vakcine ili potvrda ako ste preboljeli koronu, ne stariju od 180 dana.


Ovdje naglašavamo da prilikom putovanja iz USA sve aviokopanije zahtjevaju negativan PCR test ili dokaz da ste prebolovali korona virus ili dokaz o vakcinaciji.


Nadalje, ukoliko imate USA i BiH državljanstvo, možete ulaziti u BiH bez testa. Ovdje treba napomenuti da je neophodan dokaz o državljanstvu odnosno posjedovanje BH pasoša ili lične karte. Za one koji imaju pasoše, ulaz u BiH je nesmetan dok oni koji imaju samo ličnu kartu, moraju platiti kaznu u visini do 150,- KM.


Većina onih koji iz USA putuju za BiH, avionsko putovanje završavaju u Zračna Luka Zagreb, Republika Hrvatska. Po njih, prema običaju, dolazi porodica iz BiH koja može do aerodroma po Vas.


GP Maljevac (IZVOR)

Nema komentara:

Objavi komentar