Novi pogon metalske industrije u Prozoru–Rami - Lug-Prozor.info | Prozorski internet Portal | Internet portal Prozor/Rame

Novi pogon metalske industrije u Prozoru–Rami

Share This

U ime tvrtke GS- Tvornica mašina Travnik, direktorica Snježana Kopruner na adresu Općine Prozor–Rama i Načelnika, dr. Joze Ivančevića, uputila je Pismo namjere za otvaranje pogona metalske industrije u Prozoru–Rami.


Pismo je rezultat višemjesečnih nastojanja rukovodstva Općine da ovu renomiranu tvornicu dovede u Prozor–Ramu kako bi upravo ovdje organizirali novu proizvodnju u oblasti obrade metala. Tvornica GS TMT Travnik poznata je po vrlo inovativnim proizvodima koje radi kroz suradnju s njemačkim partnerima. Posebno mjesto u proizvodnom asortimanu čini električni bicikl iznimnih kvaliteta (vozi ga i Ronaldo), a u završnoj fazi razvoja je električno dostavno vozilo, također razvijeno za njemačkog partnera i za europsko tržište. Veliki dio posla odrađuje se i za druge njemačke kompanije, a riječ je o raznim metalnim sklopovima.


Po navodima iz Pisma namjere, proizvodnja u Prozoru–Rami pokrenuti će se krajem ove i početkom 2022. godine, ispočetka u prostoru od 2000 m2, s 36 uposlenika, da bi kroz narednih devet mjeseci broj uposlenika porastao za 60. Treća faza, najavljena u Pismu namjere, planira biti razrađena tijekom 2023. godine i njome bi se značajno povećao broj uposlenika uz kreiranje posebnog kampusa u kojemu bi se objedinili proizvodnja, istraživanje i razvoj, ali i dodatni sadržaji potrebni za zadovoljne uposlenike. Prelazak u svaku narednu fazu bit će uz uvjet uspješnosti organiziranja prethodnih faza. Cijela investicija u prve dvije faze predviđa ulaganja od oko 7 milijuna KM.

Saznajemo da GS TMT ima dosta ugovorenih poslova s njemačkim partnerima, te da će s tog gledišta pogoni u Prozoru-Rami biti dosta uposleni. Presudnu ulogu imat će činjenica obučenosti i spremnosti radnika na kvalitetan rad u metalskoj industriji.


Općina Prozor–Rama je do ovog Pisma namjere došla kroz višemjesečne razgovore s direktoricom Snježanom Kopruner i tehničkim rukovodstvom tvornice. Poznato je da su u konkurenciji za otvaranje pogona bili i drugi gradovi u okruženju (Livno, Tomislavgrad, Ljubuški...) ali i Zadar. Ipak, zalaganjem Općine, posebno Načelnika Ivančevića, odlučeno je da je prvi izbor za tvornicu upravo općina Prozor–Rama. Bude li sve kako je planirano, metalska industrija u Prozoru–Rami ponovno će oživjeti, a nadamo se da će postati i nositelj razvoja ove Općine.

Nema komentara:

Objavi komentar