Za današnji iftar pripremite teleći gulaš u gril sosu - Lug-Prozor.info | Prozorski internet Portal | Internet portal Prozor/Rame

Za današnji iftar pripremite teleći gulaš u gril sosu

Share This


 
Teleće meso je sastavni dio bosanske kuhinje te vam za današnji iftar predlažemo teleći gulaš u gril sosu. Prilog za ovo ukusno jelo odaberite po želji, a naša preporuka je rižoto.


Ukoliko niste sigurni šta spremati za današnji iftar, zaviriti na Instagram pofil Armine Šahmanović Delić gdje ćete sigurno naći ideju za pripremu ukusnog jela. Naš prijedlog za današnji iftar je teleći gulaš u gril sosu po Amininom receptu.


Potrebni sastojci:


500 g telećeg mesa


3 glavice luka


nekoliko čehni bijelog luka


50 ml gril sosa


50 ml vrhnja za kuhanje


1 supena kašika ulja


sol, biber, vegeta, peršun


Postupak pripreme:

Isjecite meso na komadiće, potom isitnite luk i bijeli luk te dodajte začine. Potom pripremljene namirnice stavite da se dinstaju. Vodu nećete morati dodavati zbog toga što će teletina otpustiti sokove. U slučaju da želite tečniji gulaš možete dodati i vodu.


Gulaš kuhati 15 do 20 minuta uz povremeno miješanje. Nakon toga pomijšati vrhnje i gril sos, a potom dodati u meso koje se prethodno dinstalo s lukom. Pustiti da se gulaš krčka još desetak minuta. Nakon toga vaš gulaš spreman je za serviranje.

KLIX

Nema komentara:

Objavi komentar