Vlada FBiH odbila prijedloge Kriznog štaba o uvođenju restriktivnijih mjera - Lug-Prozor.info | Prozorski internet Portal | Internet portal Prozor/Rame

Vlada FBiH odbila prijedloge Kriznog štaba o uvođenju restriktivnijih mjera

Share This

 


Vlada Federacije BiH jutros je odbila prijedlog Kriznog štaba Ministarstva zdravstva FBiH o uvođenju restriktivnijih mjera, saznaje Klix.ba.

Federalni krizni štab je na jučerašnjoj sjednici donio prijedloge da se uslijed pogoršane epidemiološke situacije, između ostalog, zabrani rad ugostiteljskim objektima u unutrašnjosti prostora, a dozvoli usluživanje gostiju samo u baštama i na terasama odnosno na otvorenom.


Također je odbijeno da se skrati radno vrijeme tržnih centara.


Među prijedlozima je bilo i produženje policijskog sata, odnosno da policijski sat umjesto od 23:00 počinje nekoliko sati ranije kako bi se dodatno ograničilo kretanje stanovništva.


Vlada FBiH je primila k znanju informaciju Kriznog štaba, ali odbila donijeti restriktivnije mjere te odlučila produžiti trenutne mjere i u narednih 14 dana.


Kako nezvanično saznajemo prema Federalnoj upravi civilne zaštite dodatno su upućeni zahtjevi za uvođenje obaveznog PCR testa za sve strane državljane, te uvođenje stanja prirodne nesreće.

Nema komentara:

Objavi komentar