VIDEO : Ivančević za Federalnu TV: : Uradili smo mnoge važne projekte za Prozor-Ramu - Lug-Prozor.info | Prozorski internet Portal | Internet portal Prozor/Rame

VIDEO : Ivančević za Federalnu TV: : Uradili smo mnoge važne projekte za Prozor-Ramu

Share This

 O uspjesima Općine Prozor-Rama u Federaciji danas govorio je prvi čovjekom Općine, Jozo Ivančević.

"Mi smo u zadnjih 10 godina ušli u realizaciju projekata i mislim da smo sa susjednim općinama zajednički ulazili u realizaciju znajući da dosta više pripada pravo lokalnih zajednica od strane Elektroprivreda koje godinama nisu svoje obveze adekvatno plaćale lokalnim zajednicama. Zajednički smo se izborili za taj zakon i poslije toga smo unijeli dosta kapitala u našu Općinu i počeli sa izgradnjom mnogih projekata. Jedna od najvećih obaveza je izgradnja lokalnog vodovoda koji smo uspjeli završiti. To je jedan od krucijalnih projekata za stanovništvo. Potrebna je bila i izgradnja infrastrukture ali se to nije ostvarilo, tek je zadnjih godina počela izgradnja lokalnih puteva i uspjeli smo završiti nekih 80% puteva. Borbom za lokalnu zajednicu smo se izborili za svoje pravo."


O ovogodišnjem budžetu Općine kaže da je on već operativan i da iznosi 27 miliona 646 tisuća maraka. "Usvojen je 2020. godine u redovnoj proceduri. Zaostatak su nam ove sudske presude gdje i dalje elektroprivreda, posebno Elektroprivreda HZBH ne želi ispunjavati svoje obveze. Ne znam čemu to vodi kad znamo da plate veliki iznos kamata a mogli su bez toga."


Ističe da imaju lošu suradnju sa višim nivoima vlasti."Nemamo baš neke pomoći. Isto tako ono što pripada lokalnoj zajednici, konkretno našu općinu, međutim ne izvršavaju se obveze od strane Kantona, Federacije. I tu tražimo svoja prava, u nekim stvarima se i dogovorimo, međutim dosta stvari moramo i tu nažalost ići putem suda. Politika nas ne doživljava kao stranku kao npr. HDZ 1990 i nailazimo na mnoge opstrukcije." 


O činjenici da godinama, od izbora do izbora pobjeđuje kandidate HDZ-a BiH kaže da je narod prepoznao njega i njegove suradnike.


"Mislim da smo napravili jedan iskorak i da ćemo i dalje nastaviti izgradnju ove Općine, u raznim segmentima. Sav novac ulažemo u te svrhe. Ljudi ih HDZ-a BiH nas jednostavno ne doživljavaju, žele nas ugasiti, uništitit. Ne znam zbog čega je to tako."


"Pokušavali smo par puta organizirati razne tematske sjednice,pozivali smo više nivoe vlasti da nam pomognu, ali su se oglušili. Mislim da nismo zaslužili takav tretman."

Cijelo gostovanje pogledajte u nastavku:


Nema komentara:

Objavi komentar