Ublažene mjere u HNK: Normalizacija u školama i vrtićima - Lug-Prozor.info | Prozorski internet Portal | Internet portal Prozor/Rame

Ublažene mjere u HNK: Normalizacija u školama i vrtićima

Share This

 

Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona je na današnjoj sjednici, na prijedlog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi, donijela odluku o dodjeli sedam miliona KM grant sredstava za pomoć zdravstvenim ustanovama, saopšteno je iz Vlade HNK.


Također, Vlada je usvojila i Izvještaj o epidemiološkoj situaciji u ovom kantonu u kojem je istaknuto kako HNK u posljednja tri mjeseca bilježi blago poboljšanje epidemiološke slike, te je odlučeno da od 15. februara važe nove higijensko-epidemiološke mjere za rad školskih ustanova i vrtića.


Broj učenika u učionicama ograničava se na način da se osigura fizička distanca najmanje 1,5 metar, dozvoljava se održavanje nastave za učenike od prvog do petog razreda u punom obimu, bez dijeljenja na grupe, u trajanju od 2 sata i 30 minuta.


U vrtićima se dozvoljava povećanje broja djece zavisno o prostornim mogućnostima i uz poštivanje nužnih higijensko-epidemioloških mjera.

Lug-Prozor.info

Nema komentara:

Objavi komentar