Tragedija na Prenju: Poginula jedna osoba; angažovan i helikopter OS BiH - Lug-Prozor.info | Prozorski internet Portal | Internet portal Prozor/Rame

Tragedija na Prenju: Poginula jedna osoba; angažovan i helikopter OS BiH

Share This

 


Na sjevernoj strani masiva Cetina na planini Prenj danas je došlo do tragične nesreće u kojoj je život izgubio pripadnik Oružanih snaga BiH Rade Šimić iz Tuzle.


Kako je kazao planinar Zehrudin Isaković, pokrenula se lavina koja je jednog od dvojice planinara bacila niz stijenu i zatrpala ga.


- Nažalost, nije preživio. Sa njim je u trenutku nesreće bio njegov kolega Admir Andelić. On je dobro. Trenutno se nalazi pored tijela. GSS je krenuo ka toj lokaciji, ali je pitanje da li se oni mogu probiti do njih, stoga sam apelovao na nadležne da se pošalje helikopter - kazao je Isaković za Faktor.


Angažovan je i helikopter OS BiH. 


- Helikopter je u zraku. Međutim, dole je vrlo teško vrijeme, žuti meteolarm. Posada će sve učiniti da priđe na lice mjesta i da se pokuša uraditi šta se može. Ali očito da će trebati malo više pokušaja. To će posada u samom helikopteru procijeniti - naveo je ministar odbrane BiH Sifet Podžić.


Do nesreće je došlo kada se pokrenula lavina koja je jednog od dvojice planinara bacila niz stijenu.


Njegov kolega Admir Andelić je živ i komunikativan.


Na putu prema mjestu nesreće uputilo se i oko 50 pripadnika GSS-a iz svih krajeva BiH.

Nema komentara:

Objavi komentar