U Bugojnu sutra Dan žalosti: U par dana preminuli otac i dva sina porodice Duraković - Lug-Prozor.info | Prozorski internet Portal | Internet portal Prozor/Rame

U Bugojnu sutra Dan žalosti: U par dana preminuli otac i dva sina porodice Duraković

Share This

 

Hasan Ajkunić, načelnik Općine Bugojno, povodom nezapamćene tragedije koja je pogodila bugojansku porodicu Duraković, čija su tri člana preminula od posljedica infekcije koronavirusom, proglasio je sutrašnji dan Danom žalosti u ovoj općini.


– Svi smo svjedoci nemilih događaja koji potresaju ovih dana našu općinu. Danas, 8. septembra, Bugojno je izgubilo još jedan mladi život, odnosno treću žrtvu u porodici rahmetli Hajrudina Durakovića. Zbog ogromne tuge i žalosti koja je zadesila ovu porodicu, kao i sve druge porodice koje su u Bugojnu izgubile svoje najdraže zbog nesreće uzrokovane pojavom COVID-19, na području općine Bugojno proglašavam 9. septembar 2020. godine Danom žalost za sve žrtve koronavirusa – saopćio je načelnik Bugojna.


Podsjetimo, jutros je u Klinici na Podhrastovima u 41. godini života od posljedica zaraze koronavirusom preminuo Haris Duraković. Njemu će sutra na bugojanskom mezarju Glavice biti klanjana dženaza i obavljen ukop.


Harisov godinu stariji brat Adis, fudbalski sudija, preminuo je prije pet dana, dok je tri dana ranije ukopan i njihov otac Hajrudin, piše FAKTOR.


Nema komentara:

Objavi komentar