Općina Prozor poziva poljoprivrednike na uključenje u Program dodjele plastenika kroz sufinansiranje - Lug-Prozor.info | Prozorski internet Portal | Internet portal Prozor/Rame

Općina Prozor poziva poljoprivrednike na uključenje u Program dodjele plastenika kroz sufinansiranje

Share This

Općina Prozor – Rama je s međunarodnom humanitarnom organizacijom „Muslimaid“ potpisala Sporazum o zajedničkoj provedbi projekta „„Ekonomsko osnaživanje socijalno i materijalno ugroženih osoba i mladih osoba kroz proizvodnju povrća u plastenicima“, kojim se planira zajednička aktivnost na dodjeli 20 plastenika od 100 m2  , s dodatnom opremom putem sufinansiranja.

Uz postavljen plastenik, korisnici će dobiti sisteme za navodnjavanje, sadni/sjemenski materijal i dodatnu opremu, kao i dvodnevnu stručnu obuku.

Predviđeno je finansiranje projekta na sljedeći način:

Općina Prozor – Rama 40%, tj. 1.095,60 KM po korisniku,
Muslimaid – 40%, tj. 1.095,60 KM po korisniku,
Korisnik –  20%, tj. 547,80 KM.
Kroz Javni poziv utvrđeni su osnovni i posebni uslovi za potencijalne korisnike:


-pogodnost vlastitog zemljišta za plasteničku proizvodnju i mogućnost navodnjavanja
(utvrđuje Povjerenstvo za odabir korisnika za dodjelu plastenika na licu mjesta),

-socijalno-ekonomski status podnositelja zahtjeva (radno-pravni status podnositelja zahtjeva i članova njegovog domaćinsta i visina primanja po članu domaćinstva itd.).

Dodatni kriteriji za bodovanje utvrđeni su posebnim Pravilniku po kojem će Povjerenstvo provesti postupak odabira.

Obrasci zahtjeva se mogu preuzeti u općini Prozor – Rama, kao i elektronskim putem na web stranici Općine www.prozor-rama.org.

Zahtjevi s potrebnom dokumentacijom trebaju se predati u zatvorenoj omotnici na protokol Općine Prozor-Rama ili poštom na službenu adresu: Općina Prozor-Rama, Ulica kralja Tomislava b.b., s naznakom „Za javni poziv za dodjelu plastenika“, „Ne otvaraj“, uz ime, prezime i adresu podnosioca zahtjeva.


Javni poziv ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja.

Dokumenti:
JAVNI POZIV 2020- plastenici

Prijavni obrazac plastenici


Nema komentara:

Objavi komentar