Popuštanje mjera: Naredne sedmice sa radom kreću kafići; prevoz; vrtići - Lug-Prozor.info | Prozorski internet Portal | Internet portal Prozor/Rame

Popuštanje mjera: Naredne sedmice sa radom kreću kafići; prevoz; vrtići

Share This
Davor Pehar, direktor Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH i član Federalnog štaba civilne zaštite, danas je istakao da je u tom bh. entitetu u posljednja 24 sata potvrđeno 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom, ali i da se sljedeće sedmice može očekivati novo popuštanje restriktivnih mjera.


- Prema našem planu, naredne sedmice trebale bi se donijeti naredbe, najprije kriznog štaba Ministarstva zdravstva, zatim i Civilne zaštite, kojim bi se uvodile sljedeće mjere popuštanja načina života na prostoru FBiH. To je jedan set mjera koji uključuje vrtiće, javni prijevoz, usluge stomatologa, okupljanje u zatvorenom prostoru, korištenje otvorenih prostora kod ugostiteljskih objekata, mogućnost upražnjavanja sportova na otvorenom, još čitav niz mjera - rekao je Pehar i dodao:


- Mi kontroliramo i pratimo epidemiološoku situaciju na terenu. Ona nam dopušta da sljedeće sedmice razmatramo i ove nove mogućnosti. Očekujemo da će nove naredbe koje reguliraju sve ove oblasti biti krajem sljedeće sedmice; piše FAKTOR.

Nema komentara:

Objavi komentar