U Prozoru uhapšena osoba zbog krijumčarenja migranata - Lug-Prozor.info | Prozorski internet Portal | Internet portal Prozor/Rame

U Prozoru uhapšena osoba zbog krijumčarenja migranata

Share This

Na području Prozor-Rame lišen slobode strani državljanin osumnjičen za krijumčarenje ilegalnih migranata, saznaje portal lug-prozor.info.

Akciju su po nalogu Tužilaštva BiH, realizirali policijski pripadnici MUP-a HNK i SIPA RK Mostar, a osumnjičeni je predat Tužilaštvu BiH, gdje će biti ispitan nakon čega će biti upućen prijedlog za određivanje mjere pritvora.


Postupajući po nalogu dežurnog tužitelja Tužilaštva BiH, policijski djelatnici SIPA, RK Mostar, su na području Prozor-Rame, lišili slobode državljanina Ukrajine, osumnjičenog za kazneno djelo krijumčarenja osoba.


Osumnjičeni je lišen slobode, kada je u okviru policijske patrole, zaustavljeno vozilo koje je vozio osumnjičeni, sa više ilegalnih migranata, državljana Pakistana i Afganistana, koji su se nalazili u vozilu.


Tokom dana, osumnjičeni je predat dežurnom tužitelju Tužilaštva BiH, koji je će nakon ispitivanja, uputiti prijedlog za određivanje mjere pritvora.

Nema komentara:

Objavi komentar